Wheris

Geolocation

Objetivos

Fer accessible qualsevol document imprés a tohom, independentment de si tenen alguna discapacitat o no.

Wheris

Objetivos

Fer accessible qualsevol document imprés a tohom, independentment de si tenen alguna discapacitat o no.

Una solució per a

fer accessibles els documents impresos a tothom

Descripción

El sistema consta de dues parts. La primera, consisteix en una aplicació mòbil gratuïta per a l’usuari final, per la qual poden rebre els continguts ordenats amb una sèrie d’índexs del document imprès i per on l’usuari pot navegar. L’objectiu és que la gent amb discapacitat visual, auditiva i de comprensió lectora tingui a través de l’app accés a una lectura organitzada del contingut imprès. Per traslladar el contingut imprès a l’app, abans d’enviar el document a impremta, Wheris insereix al document un codi QR invisible que està sincronitzat i repartit per tota la superfície de l’imprès. L’usuari, amb l’aplicació mòbil pot apuntar a l’imprès per detectar el codi i seguidament apareix a l’aplicació un índex estructurat perquè l’usuari decideixi quina part del contingut vol “llegir”.

Amb l’ajuda de les guies de veu dels sistemes operatius d’Android i IOS, Talk Back i Voice Over, respectivament, el sistema creat per Wheris permet que l’usuari amb discapacitat visual total pugui escollir la part que vol llegir d’un imprès. Per a tots,  la lectura i l’audició s’adapta als ritmes de l’usuari i al format i a la disposició a l’imprès. No importa en quina posició estigui, que el seu smartphone detectarà el codi QR invisible.

Logros

El 2017, Wheris va guanyar el segon premi de l'SmartCAT Challenge d'Inclusió social organitzat per la Generalitat de Catalunya.

Wheris es va incloure com a cas d'èxit a la Guia d'Accessibilitat Digital elaborada per m4social.