GoAll app

Objetivos

Facilitar l'accés als continguts televisius a persones sordcegues.

GoAll app

Objetivos

Facilitar l'accés als continguts televisius a persones sordcegues.

Una app perquè

persones sordcegues puguin gaudir dels continguts televisius

Descripción

A Espanya hi ha al voltant de 20.000 persones sordcegues que necessiten la presència d'un guia-intèrpret per facilitar el contacte amb el seu entorn.
El grup d'investigació de l'Instituto de Desarrollo Tecnológico y Promoción de la Innovación Pedro Juan de Lastanosa de la Universidad Carlos III, Telefònica i la Federación de Asociaciones de Personas Sordociegas (Fasocide) han desenvolupat l'app GoAll que permet a les persones sordcegues poder gaudir dels continguts de la televisió.
Gràcies al software pioner PervasiveSUB, es recullen tots els subtítols de les cadenes de televisió i els envia a un servidor que alhora els reenvia als smpartphones o tauletes dels usuaris. Els subtítols són traduïts al braille gràcies a aquest software i l'usuari pot controlar la velocitat dels subtítols recollits i de l'emissió en directe del programa que desitgi.

Un grup de voluntaris sordcecs de Fasocide han testejat el software per comprovar la seva accessibilitat. Tots ells han destacat l'avantatge que suposa poder accedir a informació en temps real i sense intermediaris.

La tecnologia ja està disponible a tots els canals nacionals de la TDT i autonòmics de Madrid. Pròximament també estaran disponibles la resta de canals autonòmics.

Els usuaris es poden descarregar de manera gratuïta l'app GoAll i començar a aplicar aquesta tecnologia per poder rebre els continguts en directe d'un programa de televisió.