ECOSIA

 • Impulsor:

  Ecosia GmbH

 • Localidad:

  Berlin

 • País:

  Alemanya

Objetivos

Contribuir a reduir la desforestació dels boscos arreu del món.

Descripción

ECOSIA és un buscador en línia que treballar amb el buscador Bing de Microsoft. L'objectiu és destinar el 80% dels ingressos que rep amb la publicitat a programes contra la desforestació al món. Una de les campanyes actuals, www.plantabillion.org, està enfocada a la reforestació del Bosc Atlàntic brasiler. La iniciativa no planta arbres directament sinó que fiança projectes que treballen  a diferents zones del món.

ECOSIA funciona com un motor de cerca com Google, Yahoo o BING, només cal introduir les paraules clau de la informació que l’usuari cerca i el buscador oferirà un llistat de resultats, similar als de Google. A diferència de Google, cada usuari d’ECOSIA té un marcador personal a la part superior dreta de la seva pantalla que indica el nombre d’arbres que s’estan plantant gràcies a les cerques que realitza l’usuari.

Ability Connect

 • Impulsor:

  Universitat d'Alacant

 • Localidad:

  Alacant

 • País:

  Espanya

Objetivos

Facilitar la visualització de contingut a persones amb discapacitat auditiva, visual oamb dislèxia.

Descripción

Ability Connect és una aplicació creada per la Universitat d'Alacant amb el suport de la Fundació Vodafone Espanya. És una app disponible en IOS que permet connectar a diversos dispositius, per bluetooth, wi-fi o dades mòbils perquè altres usuaris puguin veure allò que apareix en un altre dispositiu en temps real. L'app és útil per a la traducció simultània d'idiomes, ja que, per exemple, mentre una persona parla en un idioma, el traductor pot escriure la versió al servidor de l'app pels dispositius connectats que llegeixin la versió traduïda.

L'objectiu és ajudar a persones que tenen problemes d'audició o de vista, ja que presenta les característiques avançades per a la visualització de contingut adaptat a les necessitats de les persones amb discapacitat auditiva o visual.

RefAid - Refugee Aid App

 • Impulsor:

  Trellyz

 • Localidad:

  Nova York

 • País:

  Estats Units

Objetivos

Facilitar l'accés als serveis a migrants i refugiats un cop arriben a Europa.

Descripción

Refugee Aid App és una aplicació dirigida als migrants i refugiats que arriben a Europa cada dia perquè puguin identificar els serveis a què poden accedir i trobar la seva localització a través d'un mapa.

Pel que fa als serveis, les ONG d'ajuda humanitària i serveis socials poden, a través de la web de l'aplicació gestionar i actualitzar el catàleg de serveis segons les necessitats i la urgència. Metges Sense Fronteres, Càritas o Save the Children són algunes de les ONGs internacionals que col·laboren amb l'app.

Entre les funcionalitats de l'app destaca la que permet conservar la privacitat de l'usuari, ja que en aquests cas, migrants i refugiats sovient tenen por a ser retornats als seus països d'origen si són identificats per les autoritats. L'aplicació està disponible per a Android i IOs als Estats Units, Turquia, Grècia, Irlanda, Regne Unit, Itàlia, França, Alemanya, Bèlgica, Eslovènia, Croàcia, Hungria, Bulgaria i Malta.

 

Pukono

 • Impulsor:

  Fundació Althaia

 • Localidad:

  Manresa

 • País:

  Espanya

Objetivos

Millorar l’alimentació dels pacients amb hipertensió arterial i/o insuficiència renal a través d’una guia d’aliments, receptes i menús validats per professionals de la salut i l’alimentació. 

Descripción

Pukono és una aplicació per a telèfon mòbil desenvolupada per la Fundació Althaia i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d’Amgen, que pretén ajudar a millorar l’alimentació dels pacients amb hipertensió arterial i/o insuficiència renal a través d’una guia d’aliments, receptes i menús validats per professionals de la salut i l’alimentació. 

L’app Pukono combina el treball fet per professionals de la salut i de l’alimentació amb l’objectiu d’oferir als pacients informació sobre quins aliments són segurs per a la seva salut i quins poden ser perillosos. Les receptes i menús han estat elaborats per la Fundació Alícia. Els usuaris que ho vulguin podran compartir els seus plats, un cop validats per un professional. L’eina inclou també un apartat de consells per reduir el risc dels aliments més perillosos.

L’aplicació conté un cercador d’aliments que, de forma visual, els identifica mitjançant un semàfor renal, tenint en compte si l’aliment és segur pel que fa a sodi, potassi i fòsfor, que són els minerals que tenen un efecte més directe en la insuficiència renal. En cas en què l’usuari només hagi activat el perfil d’hipertensió, apareixerà només un semàfor de sodi.

Eva Facial Mouse

 • Impulsor:

  CREA Sistemas Informáticos

 • Localidad:

  Constanti

 • País:

  Espanya

Objetivos

Contribuir a què persones amb discapacitat puguin beneficiar-se de l'ús de dispositius mòbils.

Descripción

L'aplicació està dirigida a persones que per qualsevol motiu no poden fer ús de les interaccions habituals amb dispositius mòbils o tauletes. L'app, desenvolupada per CREA Sistemes Informàtics amb el suport de la Fundació Vodafone, permet accedir a les funcions del dispositiu a través del seguiment del rostre de l'usuari que queda enregistrat a través de la càmera frontal del mòbil o de la tauleta Alguns col·lectius que poden beneficiar-se d'aquesta solució són persones amb amputacions, paràlisi cerebral, lesió medul·lar, esclerosi múltiple, esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i altres malalties o discapacitats.

Per al desenvolupament d'EVA s'ha comptat amb la col·laboració de professionals i usuaris d'entitats de la Confederació ASPACE (entitat que agrupa les principals entitats d'Atenció a la Paràlisi Cerebral de tot Espanya).

Fulcrum - Air pollution perception survey

 • Impulsor:

  FUlcrum

 • Localidad:

  Sant Petersburg, Florida

 • País:

  Estats Units

Objetivos

L'aplicació està enfocada a què l'usuari o experts i tècnics en medi ambient descobreixin la percepció ciutadana sobre els agents contaminants de la seva comunitat a través d'enquestes.

Descripción

L'aplicació està enfocada a què l'usuari o experts i tècnics en medi ambient descobreixin la percepció ciutadana sobre els agents contaminants de la seva comunitat a través d'enquestes.

L'usuari o els experts en medi ambient pot crear formularis personalitzats per a recollir la informació que vulgui a través del mòbil. També permet que les respostes es realitzin en forma de text, foto, video, àudio o per geolocalització.
Les dades obtingudes s'emmagatzemen al núvol en temps real i també es poden descarregar en diferents formats (Excel, CSV, Json, etc.) i també hi ha l'opció de generar un informe en PDF per a ser enviat, imprès o compartit.

Ciudades Patrimonio Accesibles

 • Impulsor:

  Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España

Objetivos

Oferir als visitants i turistes amb discapacitat i altres necessitats diverses, informació sobre les condicions d'accessibilitat de l'oferta de turística del grup de Ciudades Patrimonio. 

Descripción

És una app creada pel Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España amb la col·laboració de la Plataforma Representativa Estatal de Personas con discapacidad física, PREDIF.
L'objectiu d'aquesta app és oferir als visitants i turistes amb discapacitat i altres necessitats diverses, informació sobre les condicions d'accessibilitat de l'oferta de turística de  ciutats que són patrimoni de la Humanitat com Tarragona, Alcalá de Henares, Conca, Eivissa o Santiago de Compostel·la, per exemple.
Els continguts que l'usuari pot trobar a l'app estan enfocades a facilitar la planificació de la visita a les ciutats i a millorar l'experiència de la visita, perquè permet als usuaris seleccionar els recursos turístics d'interès - monuments, museus, etc. - i els establiments amb una accessibilitat adequada
a les seves necessitats.

Barcelona Òpera Accés

 • Impulsor:

  Gran teatre del Liceu

 • Localidad:

  Barcelona

 • País:

  Espanya

Objetivos

Facilitar l'accés a l'òpera a persones amb discapacitat visual o auditiva.

Descripción

És una aplicació mòbil promoguda pel Liceu amb el suport de la Fundación Vodafone. Es tracta d'una aplicació d'audiodescripció destinada principalment a persones amb discapacitat visual. Permet descarregar l'audiodescripció o subtítols de l'òpera que s'està representant per poder seguir-la de forma sincronitzada i en directe.
L'app coincideix amb la iniciativa Liceu a la Fresca que consisteix en el fet que més de 100 localitats retransmeten a les places dels seus municipis una òpera en directe, aquest any serà Il Trovatore de Verdi. Amb l'app les persones amb discapacitat visual també poden gaudir de l'òpera "a la fresca".

Páginas